House Sa

Sachsenhausen, Waldeck, Germany
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Architects
Christoph Hesse Architects
Location
Sachsenhausen, Waldeck, Germany
Year
2017

Villa Saure is the result of a close collaboration between the client and the architect. The concept is structure that provides a balance between joint activities and individual interests. Therefore, the rectangular ground floor serves as communal area with a direct access to the garden.
Space to retreat is provided in the upper floor. The owners asked for more personal spaces, enriched by a common area where they can work. Four symmetrical volumes clearly define the private rooms on the outside and inside, seeming to fly over the solid ground floor.
The building is located at the intersection of two streets on a hillside. Thanks to the position, the owners can enjoy a wide view to the landscape, a close contact with nature and good natural lighting conditions, the latter is further accentuated by the white facades.

Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Other Projects by Christoph Hesse Architekten

Villa F
Titmaringhausen, Germany
Green Energy Facilty
Referinghausen, Germany
StrohTherme
Referinghausen, Germany
Between Tracks & Road
Korbach, Germany
Tower House
Bromskirchen, Germany
Room of Silence
Korbach, Germany